Elämää hotellissa – mitä kannattaa arvostaa?

//Elämää hotellissa – mitä kannattaa arvostaa?

Matkailijan yksi isoimmista kulueristä on yleensä majoittuminen. Sen miettimiseen menee tavallisesti paljon aikaa ja monet matkailijat käyvät läpi useita vaihtoehtoja. Toisille taas riittää se, että on yöksi katto pään päällä ja mieluiten sisävessa.

Tässä artikkelissa käymme läpi asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota ja joita kannattaa arvostaa siinä majoitusratkaisussa, johon on päätynyt. Sen sijaan, että kävisit sohvasurffaajana kaikki asunnot läpi Helsinki-reissullasi, kannattaa miettiä, mitä muuta vastinetta saa rahoilleen hotellissa.

Onko hotellillasi omaleimainen historia? Monesti hotelli, joka vaikkapa sijaitsee historiallisessa rakennuksessa, tuo asian esille varsin nopeasti. Aina pelkkä rakennus ei herätä matkailijassa kiinnostusta, mutta onneksi hieman enemmän eksotiikkaa etsivälle löytyy esimerkiksi satamaan ankkuroitu entinen risteilijä.

Hotellin omaleimaiseen historiaan voi liittyä siis myös sen sijainti. Se, mikä on “hyvällä paikalla” riippuu aina ihmisestä. Toiset arvostavat hieman syrjemmässä sijaitsevaa rauhallista hotellia. Toiset puolestaan haluavat olla lähellä kaikkea. Sijainnilla voi myös olla jotain historiallista merkitystä tai hotelli itsessään on auttanut luomaan lähialueestaan historiallisen kohteen.

Huoneen varustelu vaihtelee suuresti majapaikkojen välillä. Hotellien sviiteissä on yleensä oma kylpyamme ja ja tilava parveke. Hostelleissa sen sijaan makuuhuone ja WC-tilat ovat yleensä jaetut muiden kanssa. Hyvässä huoneen varustelussa kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin:

  • Mitä kaikkea pitää tuoda itse mukana: löytyykö huoneesta jo valmiiksi pyyhe ja saippuaa? Pitääkö mukaan ottaa kotoa makuupussi?
  • Voiko huoneessa syödä itse: löytyykö mikroa ja vedenkeitintä? Pitääkö niitä pyytää erikseen lisämaksusta vai ei?
  • WC:n ja suihkun erittely: erottaako nämä kaksi toisistaan vain suihkuverho, josta valuva vesi kastelee koko tilan lattian?

Suomalaiset arvostavat myös saunaa. Jotkin hotellit tarjoavat sen asiakkaiden käyttöön maksutta ja toiset puolestaan lisämaksusta. Oli se sitten ilmainen tai ei, jo pelkkä mahdollisuus saunoa on iso plussa missä hotellissa tahansa.

Nykymaailma ei pyörisi ilman internettiä ja monet kyselevätkin jo heti varausta tehdessään, mistä löytyy wifi:n salasana. Suomessa mobiilidatan toimivuus on hyvä ja hinnat alhaisia, joten pelkän kännykän kanssa liikenteessä oleva ei välttämättä hotellin wifi:ä käytä ollenkaan. Sen sijaan ulkomaalaiset turistit suosivat sitä ja mikäli kannettavalla olisi tarkoitus tehdä vaikkapa töitä, on wifi:n salasana hyvä käydä kysymässä.

Henkilökunnan palvelualttius vaihtelee myös riippuen siitä millaisessa paikassa majoitutaan. Isojen ketjuhotellien toisinaan vuokratyöfirmojen kautta tulevat työntekijät eivät ole samalla tavalla sitoutuneita työhönsä kuin pienen majatalon pitäjä, jolle majoitusala on työn lisäksi myös intohimo. Pienemmissä yksityisissä alan yrityksissä henkilökunta on myös yleensä valmiimpi joustamaan asiakkaan toiveiden mukaan. Mikäli tiedät siis tarvitsevasi joustavaa henkilökuntaa, valitse majatalo.

Näistä kaikista herkuista et välttämättä pääse nauttimaan samalla kertaa. Tai jos pääset, niin olet totisesti saanut vastinetta rahoillesi. Tärkeintä on miettiä, millaisia asioita itse arvostat majoituksessa ja oletko valmis maksamaan niistä ylimääräistä. Ja mikäli kokemuksesi oli mieluinen, olisi ensiarvoisen tärkeää, että osaat antaa positiivista palautetta. Luonnollisesti on helpompaa kritisoida sitä, kun joku tekee väärin, mutta kehuminen on aivan yhtä tärkeää. Hyvä arvostelu vaikkapa yrityksen Facebook-sivulla on korvaamattoman arvokas mainos varsinkin alan pienille toimijoille.

By | 2022-12-22T10:26:46+00:00 maaliskuu 15th, 2020|Hotelleihin|Kommentit pois päältä artikkelissa Elämää hotellissa – mitä kannattaa arvostaa?
Avada