Hotellien merkitys työllisyyteen

//Hotellien merkitys työllisyyteen

Hotelliala on ollut tänä vuonna kovassa kärsimyksessä, kun kevään korona-aalto asetti rajoituksia. Rajoitusten purkamisten jälkeen heinäkuussa hotelliyöpymisten määrä oli jo elpymään päin. Ennätyksiä ei tulla tänä vuonna rikkomaan, mutta hotelliala tuntuu toipuvan rajoituksista paremmin kuin moni muu ala.

Rajuin lasku hotelliöiden määrässä on ollut Lapissa ja Helsingissä, jossa ulkomaalaisten turistien ja liikematkojen määrän vähentyminen näkyy selvänä romahduksena majoituksissa. Tilastokeskuksen mukaan lasku on ollut yli 95% ulkomaalaisten hotelliöissä.

Onneksi kotimaan matkailu taas on vuorostaan lisääntynyt ja se osaltaan paikkaa hotellien ahdinkoa. Nyt ruskamatkoja on myyty edullisilla paketeilla ja suomalaiset ovat näihin kyllä ilomielin tarttuneet etenkin Lapin matkailun osalta. Se yksinään ei kuitenkaan riitä pelastamaan Lapin alueen matkailua vaan ulkomaalaisia turisteja tarvitaan jouluksi pelastamaan Lapin matkailu.

Hotelleilla on suuri merkitys matkailulle, etenkin Lapissa, jossa voi muuten olla hankala löytää sopivaa majoituspaikkaa. Lapin majoitusliikkeet ovat myös monin paikoin sesonkivetoisia ja osa hotelleista sulkee ovensa nyt suosiolla. Esimerkiksi Santa Park ei avaa tänä vuonna oviaan ollenkaan, koska koronatilanne on liian epävarma. Näin ollen yksi ulkomaalaisten turistien vetonaula on poissa pelistä.

Mutta hotellin ollessa kiinni se ei suinkaan ole vain tyhjillään vaan usein huoneita kunnostetaan sesongin ulkopuolella ja asiakkaat saavatkin seuraavan kerran palata uudistettuun huoneeseen. Monesti jo tapetin vaihto riittää tuomaan hotellille uudistuneen ilmeen ja muutos on tällöin tehtävissä nopeasti.

Lapin hotelleissa suositaan huoneissa paljon maisematapetteja, joissa näkyy Lapin luonto. Näitä tapettejahan ei ole missään valmiina vaan niitä tilataan esimerkiksi Kotitapetilta, joka tekee tapetti asiakkaan omista valokuvista. Tällöin saadaan hyvinkin yksilöllisiä ja persoonallisia huoneita ja jokainen huone voi olla täysin oman tyylisensä.

Ulkomaalaisten asiakkaiden kohdalla hotellin valinnassa juuri huoneiden kuvilla ja niiden välittämällä tunnelmalla on suuri merkitys hotellia valitessa ja usein toissijaisena tulee sitten hinta. Muukin hotellin varustelu vaikuttaa ja asiakkaat yhä enemmän kaipaavat myös oheispalveluja. Yhdellä hotellilla voi olla kymmeniä yhteistyökumppaneita, joiden oheispalveluja samalla asiakkaat oivat hyödyntää. Tällä on iso työllistävä vaikutus juuri pieniin lähialueen yrityksiin ja monille sesonki tuokin koko vuoden tulot. Oheispalveluilla on siis todella suuri merkitys jokaiselle hotellille.

By | 2022-12-22T10:26:41+00:00 lokakuu 1st, 2020|Hotelleihin|Kommentit pois päältä artikkelissa Hotellien merkitys työllisyyteen
Avada