Muistoja kehyksiin Suomesta

/Muistoja kehyksiin Suomesta

Kauniita kohteita löytyy Suomesta paljon ja inspiraationa matkailulle toimii monesti kuvat, joita näet tuttavien ottamana tai netissä. Olisiko hyvä hetki lähteä tekemään omia muistoja kauniista maastamme? Maassa on lumoavia tuntureita loputtomine erämaa- alueineen ja upeine ruskaviikkoineen. On smaragdin kirkkaita satumetsien lampia, merireiteille yltäviä laajoja järvialueita Saimaalta Pohjois-Karjalaan ja ikiaikaa humisevia honkametsiä. Upea saaristo koko itäisellä rajalla tarjoaa jopa Unescon maailmanperintökohteiden harvinaisemmalla listalla “luonnonkohteet” erityislaatuisen alueensa merenkurkun saariston muodossa. On vanhoja puutalokortteleita ja [Pitsiviikkoja lounaassa: https://www.rauma.fi/tapahtumat/tapahtuma/rauman-pitsiviikko-2019/ erityisen raumalaisen murteen säestämänä] ja Meripäivien historiaa henkiviä regattoja kaakossa Kotkan meripäivien muodossa.

Näitä kaikkia elämyksiä tarjoilee Suomen upeat eri maakunnat. Eikä elämyksiä tarjoile suinkaan pelkät tapahtumat tai nähtävyydet, vaan elämystarjonnan laajenemista palvelevat nykyään myös mitä erilaisimmat hotellit ja majoitusvaihtoehdot. Otetaan muutama esimerkki luonnonelementeistä; meri, järvi, tunturit.

Merellisistä maisemista löytyy usein kauniit luonnon kehykset muistojen luomiseen, josta syystä merimaisemia onkin ikuistettu kotien seinille. Ehkä erikoisimpana mainittakoon vanhat majakat, joita on remontoitu majoittumiseen. Mainitsemisen arvoisia on useita, sillä koko Suomen länsiraja on pelkkää saaristoa. Oulun tietämiltä on mainittava Hailuodon Marjaniemessä, eli saaren läntisessä päässä jykevänä seisova ja majoittujia palveleva vanha majakka, jossa löytyy myös mainio ravintola merinäköalalla. Kylmäpihlajan soma pieni majakkasaari Rauman tuntumassa, ei jätä nimestään huolimatta ketään kylmäksi. Tälle saarelle mahtuu myös pieni ravintola ja kesäpuoti, mutta muuten majoittuvaa syleilee meren aallot joka suunnalta. Pohjanlahden korkeimpaan majakkaan pääsee Isokarille, Uudenkaupungin kautta. Vielä korkeammalle kohoaa Bengtskär Turunmaan saaristossa, sillä majakka on koko pohjoismaiden korkein. Tätä majakkaa kannattaa lähteä valloittamaan Kemiönsaaren Kasnäsin kautta, jossa ennen merimaisemia voi vaikkapa pulahtaa Kasnäsin pieneen, mutta valloittavaan kylpylään.

Järvimaisemat lukeutuvat Suomen matkailualan helmiin, joiden buustaus on lähtenyt käyntiin vasta lähivuosina kunnolla. Tuhansien järvien maa on asuttanut mökeillä ja taloillakin monet järvimaisemat, mutta silti rantaa riittää turisteille saakka. Savosta löytyy heti Kuopion satamasta vanha Wuoksi-laiva, joka on remontoitu täysin matkailijoiden tarpeita vastaavaksi hotelliksi. Saimaan rannalla sijaitseva hotelli Järvisydän taas tarjoaa jopa asuntolaivoja asukkaiden käyttöön. Eikä Pekkaa pahemmaksi jää Päijänteen Jyväskylä, sillä rannasta voi vuokrata oman asuntoveneen ja suunnata sisävesien saloihin.

Tuntureiden keskeltä löytyy majoitusta joka lähtöön, eikä Lapin loman tarvitse suinkaan olla kallis. Upeimpia kohteita voi löytää teltan kanssa retkeillessä tai vaikkapa asuntoauton kyydissä. Eikä matkaan tarvitse lähteä aivan kaukaa, sillä matkailuauton saa tilattua vuokrakäyttöön myös lentokentälle tai juna-asemalle. Erämaamökeistä löytää hyvät tiedot esimerkiksi Metsähallituksen sivuilta luontoon.fi autiotuvista vuokratupiin. Turistikausia välttelemällä autiotuvankin saa usein itselleen.

Vuoden 2020 vahva teema on ollut kotimaisuus ja kotimaa. Sinivalkoisen teeman nostatus on ollut vallitsevien olosuhteiden takia aivan uudenlaisella tasolla ja kotimainen matkailu on löytänyt uudistuvia matkailun muotoja suomalaisille. Nyt jos koskaan on hyvä hetki matkailla ja myöhemmin muistella hienoja vuoden 2020 kohokohtia!

By | 2020-11-04T00:56:00+00:00 marraskuu 4th, 2020|Yleinen|Kommentit pois päältä artikkelissa Muistoja kehyksiin Suomesta
Avada