Hotellilomalle vuoden vaihteen kunniaksi

//Hotellilomalle vuoden vaihteen kunniaksi

On se hetki. Se aika vuodesta. Ainahan se on mielessä: loma! Mikä olisikaan parempi tapa nollata vuosi 2018, kuin suunnata heti vuoden 2019 alussa pienelle lomalle valitsemaasi paikkaan Suomessa tai ulkomailla.

KUN MATKAKUUME ALKAA

Matkakuume siintää silmissä ja mieli alkaa vaellella kohti lomailua. Joulukausi on takana, uusi vuosi alkaa olla toivotettu tervetulleeksi ja tammikuu tuntuu puhtaalta alulta kohti seuraavaa kuunkiertämää. Pakkanen alkaa olla kovimmillaan, tähdet näkyvät töihin lähtiessä ja töistä tullessa, eikä mielellä ole juuri muuta uutta puuhaa, kuin alkaa suunnitella pitkiä aamu-unia, makeita unia untuvapeiton sisällä ja valmiiksi katettua aamupalaa uunituoreiden croissanttien, rapean pekonin ja vasta paahdetun kahvin kera. Siivous, kokkaus ja muut arjen askareet ovat taakse jätettyjä ja nyt on aika rentoutua.

Joulun kiireisiin on saatu uppoamaan rahaa omiksi ja muiden tarpeiksi, kun on ostettu lahjat lapsille, sukulaisille, ehkä opettajille, parhaille työkavereille, kummeille, käyty kummeilla, haettu kinkkua, maksettu kinkku, etsitty parhaat riisipiirakat ja kiistelty tehdäänkö kinkulle kuorrute vaiko ei. Tilin puoli on heikommissa kantimisissa ja pikkuisen rahaa on jouduttu jo syksyllä lainaamaankin, mutta onneksi pikalaina maksuhäiriöiselle onnistuu joidenkin rahalaitosten kautta ja useimpien meistä onnistuu suunnitella pieni hengähdystauko arkeen.

RENTOUTUMISEN AIKA

Lomaa ajatellessa rentoutuminen nousee aina ykkösteemaksi. On se toisilla aktiiviloma golfin, vaeltamisen, purjehtimisen tai laskettelun parissa tai on sitten kyse vain löhölomasta kylpylässä tai ihanan auringon alla. Auringonvalo tekee tutkitusti hyvää meille kaikille ja virkistää mieltä. Hintatasoltaan kalliimmat kuukauden irtiotot Karibian rannoilla eivät ehkä tule tammikuussa mieleen, mutta entäs pienempi pyrähdys karkuun arjesta? Olisiko viikonloppu hotellissa mitään ja voisiko viikonloppuunkin sisällyttää monia mukavia aktiviteetteja tai aktiivista löhöilyä tarpeeksi?

Suomessa erinäisiä hotellikohteita on riittämiin. Löytyy vaihtoehtoja ihmisille, jotka nauttivat pienistä kylpylöistä, hoitoloista tai vaikkapa somista boutique-tyyppisistä hotelleista. Matkailijoille on monia hakukoneita netissä ja hotelleja sijaitsee kaikille leveyksillä pohjoisimmasta Suomesta eteläisimpään pisteeseen. Löytyy ketjumajoitusta, jossa laatu on varmaa, ja uhkarohkeat poikkeavat tunnetuimmille matkailualueille ilman valmista varausta. Usein kuitenkin jossain hotellissa on aina muutaman ihmisen mentävä paikka vapaana.

Ulkomaillekin on helppo lennähtää, sillä halpalentoyhtiöt kasvattavat edelleen pisteitään. Lappeenrantaan avautuu juuri uusi lentoyhteys Kreikkaan ja lentoaikataulujakin on järkevöitetty siten, että hinta ja laatu kohtaavat. Suomalaiset kyllä ajavat sukuloimaan viisikin tuntia viikonlopuksi, mutta jospa seuraavalla kerralla matkustaisikin viisi tuntia ulkomaille ja viettäisi aikaa auringossa, kun Suomessa kelit ovat talviset. Toki ainahan on mahdollista myös lennähtää sinne, missä talven ihmemaa kohtaa arjen ja ponnahtaa viikonlopuksi Lappiin eikä kaikkien suinkaan tarvitse lasketella. Pakkaa mukaasi lämmin kerrasto, toppavaatteet ja seikkailumieltä, niin voit viettää aikaa moottorikelkkaillen, pilkillä, revontulia ihaillen, avantosaunassa, paljussa tai vaikkapa pulkkamäessä.

HELPPOA KUIN HEINÄNTEKO

Hotellimajoittuminenkin on helppoa, sillä nykyään kaikki varaukset voi lähestulkoon tehdä netissä ja varauksen voi perua saman päivän aikana, kuin majoittuminen olisi alkamassa. Hotellien kapasiteettia riittää yleensä Suomessa hyvin ja pöytävarauksenkin saa tehtyä usein samalle illalle. Suuria valmisteluja ei pieni hotelliloma siis kaipaa, joten pakkaa matkalaukkusi täyteen hyvää mieltä sekä ota mukaan passi ja hammasharja. Onko tuleva minilomasi kohdennettu Suomeen vai ulkomaille?

Eikä sitten muuta, kuin kohti mukavia hotelliyöpymisiä!

By | 2022-12-22T10:27:00+00:00 joulukuu 25th, 2018|Hotelleihin|Kommentit pois päältä artikkelissa Hotellilomalle vuoden vaihteen kunniaksi
Avada