Miten saada hotellivierailusta mahdollisimman paljon irti?

//Miten saada hotellivierailusta mahdollisimman paljon irti?

Hotellissa vieraillessa mukavuus on tärkeässä osassa, oli kyseessä sitten työmatka tai loma. On muutamia vinkkejä jotka kannattaa ottaa huomioon, jotta saisi hotellivierailustaan mahdollisimman paljon irti. Näillä pienillä asioilla teet vierailustasi vieläkin mukavamman.

Mieti hetki mikä on matkasi tarkoitus

Jokaiselle matkalle ei kannata aina varata samaa hotellia, vaan vaatimukset vaihtelevat sen mukaan, mikä on matkan tarkoitus. Työmatkan edellytykset hotellille ovat jopa täysin erilaiset kuin perheloman. Pariskuntana saattaa taas haluta luksusta ja romantiikkaa hinnasta riippumatta.

Matkan tarkoituksen lisäksi kannattaa myös miettiä matkan kesto. Yhtä yötä varten ei välttämättä ole niin väliä missä nukkuu, koska aikaakaan hotellissa ei tule vietettyä niin paljon. Viikon reissulla taas huomaa helposti, jos huoneessa on paljon asioita, jotka eivät miellytä. Tämä tietysti laskee yleistä viihtyvyyttä ja tunnelmaa.

Tutustu hotelliin etukäteen

Kannattaa vierailla sekä itse hotellin nettisivustolla, sekä puolueettomalla arvostelusivustolla, jotta voi nähdä, mitä hotellista on kirjoitettu muiden majoittuneiden toimesta. Hotellin omilta sivuilta löydät helposti tietoa esimerkiksi siitä, minkälaisia palveluja hotellilla on tarjota. Hotelli saattaa esimerkiksi tarjota pariskunnille lisäpalveluja, kuten kylpylävierailun erikoishintaan. Etukäteen tutustumalla näet tietoa myös hotellin ravintoloista ja baareista, jos aikaa ei ole lähteä pidemmälle syömään.

Ilmoita etukäteen saapumisaikasi hotellille

Hotellit kysyvät joskus huonevarauksen yhteydessä saapumisaikaa, mutta sen voi joka tapauksessa varausta tehdessään ilmoittaa lisätiedoissa. Saapumisajan ilmoittamalla varmistat, että huoneesi on varmasti valmis saapuessasi, etkä joudu turhaan odottelemaan esimerkiksi aulassa tavaroidesi kanssa.

Joskus asiakkaita otetaan huoneisiin jo ennen sisäänkirjautumisaikaa, mutta toisinaan se ei ole mahdollista. Jos saavut aikaisin, voit kysyä hotellilta mahdollisuutta jättää tavarat säilöön ja lähteä itse muualle kiertelemään, kunnes sisäänkirjautumisaika alkaa. Sama koskee myös uloskirjautumista lähtöpäivänä. Moni hotelli ottaa asiakkaidensa tavarat säilytykseen vielä uloskirjautumisen jälkeen, jos uloskirjautumisen ja lennon välissä sattuu vaikka olemaan pitkä väli. Näin vältyt kulkemasta kaupungilla tavaroidesi kanssa.

Ilmoita varaustiedoissa miten matkustat

Erityisesti, jos matkustaa pienten lasten kanssa, kannattaa siitä ilmoittaa hotellille etukäteen. Jotkut hotellit järjestävät esimerkiksi huoneet alempiin kerroksiin, jotta asiakkaat välttyvät hissien odottelulta rattaiden ja muiden lastentarvikkeiden kanssa, ja pääsevät helposti omiin huoneisiinsa. Lisäksi hotelli saattaa järjestää pienemmille lapsille omaa aamupalaa, jos aamiainen sisältyy hotellin hintaan. Monilla hotelleilla on myös perheellisille varattuna erikseen ohjelmaa, jossa esimerkiksi lapsille järjestetään ohjattua tekemistä. Hotelli saattaa ilmoittaa näistä sivuillaan, mutta kannattaa myös aktiivisesti kysellä varauksen yhteydessä lisäohjelmasta.

Tarkista huone

Saapuessasi luo yleissilmäys huoneeseen. Onko siellä kaikki mitä varauksessa luvattiin? Jos jotain puuttuu, ilmoita siitä vastaanottoon tai omistajalle. Katso myös, että kylpyhuoneessa on kaikki tarvittava.

Onnistuneeseen matkaan kuuluu myös se, että pysyy terveenä, eikä tuo mitään ylimääräistä mukana kotiinsa. Huone kannattaa saapumisen yhteydessä vilkaista läpi esimerkiksi seinäluteiden varalta. Hotellin hyvä taso ei välttämättä takaa yksittäisen huoneen siisteyttä. Omat tavarat kannattaa asettaa tarkastuksen ajaksi kylpyhuoneeseen ja vilkaista sängyn ja patjan alle. Jos löydät jäämiä luteista, pyydä toista huonetta välittömästi, äläkä jätä tavaroita huoneeseen.

Käytä hetki vastaanotossa

Jos olet vieraassa paikassa ja kaipaat vinkkejä esimerkiksi ravintoloista tai illanviettopaikoista, kannattaa kysyä rohkeasti hotellin vastaanotosta. Monet vastaanottovirkailijat ovat yleensä erinomaisen tietoisia lähialueen nähtävyyksistä ja ravintoloista, joten kannattaa hyödyntää saatavilla olevaa tietoa.

By | 2022-12-22T10:27:04+00:00 elokuu 15th, 2018|Hotelleihin|Kommentit pois päältä artikkelissa Miten saada hotellivierailusta mahdollisimman paljon irti?
Avada