Sopivat kengät lomamatkoille

//Sopivat kengät lomamatkoille

Loman voi helposti pilata väärillä kenkävalinnoilla. Siksi ei ole ollenkaan samantekevää, mitä kenkiä pakkaat laukkuusi lomamatkalle. Oikeiden jalkineiden valinta lähtee luonnollisesti liikkeelle matkan tyypistä. Oletko menossa kaupunkilomalle, rantalomalle, vaeltamaan vuorille tai aktiivilomalle harrastamaan mielilajejasi? Tiedätkö, että tulet kävelemään paljon vai makoiletko enimmäkseen uima-altaalla? Saman lomamatkan aikana saatat tehdä monenlaisia asioita, ja mukaan ottamiesi kenkien täytyy taipua niin aamiaissaliin, uima-altaalle kulkemiseen, kaupunkikierrokselle, illalliselle hienoon ravintolaan kuin yökerhossa tanssimiseenkin. Entä jos lähdetkin vuorille vaeltamaan pitkiä matkoja? Millaiset kengät pitävät kilometrisi miellyttävinä? Vaikka lomalla harrastamasi asiat määrittelisivätkin kenkävalintasi, mieti haluatko ihan joka paikkaan mennä samoissa lenkkitossuissa tai golfkengissä. Hyvin mietitty valikoima kenkiä tekee matkastasi onnistuneen. Liikaa kenkiä ei kuitenkaan kannata ottaa matkalle mukaan, sillä kengät painavat ja vievät tilaa laukussa. Monikäyttöiset kengät ovat hyvä valinta. Valitse myös kenkiä, jotka sopivat mahdollisimman moniin lomavaatteisiisi. Joka asuun ei kannata ottaa omia jalkineita mukaan. Kun valitset muutamat laadukkaat, hyvin jalkaan sopivat kengät, tulee matkastasi onnistunut, ainakin jalkineitten puolesta.

Mukavat ja sisään ajetut kengät voivat pelastaa lomasi

Valitessasi kenkiä lomamatkalle, mieti mitkä olisivat Sopivat jalkineet vapaa-aikaan ja maastoon. Kenkien pitää ennen kaikkea soveltua erittäin hyvin päätarkoitukseen, minkä takia otat ne matkalle mukaan. Uudet kengät kannattaa myös ajaa sisään hyvin ennen matkaa. Eli kävele uusilla kengilläsi muutamia viikkoja ennen matkaa, jotta ne mukautuvat jalkoihisi ja ehdit havaita mahdolliset puristukset ja hiertymän aiheuttajat. Kengät venyvät hieman niitä käytettäessä ja muuttuvat siten mukavammiksi jaloillesi. Käytä kenkiä myös niiden sukkien kanssa, joita olet ajatellut matkallakin käyttäväsi, varsinkin jos sukat ovat paksumpaa materiaalia. Siten kenkien puristaminen ei pääse yllättämään matkan aikana. Panosta myös sukkien hyvälaatuisuuteen ja ota riittävä määrä varasukkia mukaan. Kannattaa silti pakata mukaan myös rakkolaastareita kaiken varalta sekä huolehtia varpaankynsien leikkaamisesta. Jos tiedät liikkuvasi märissä olosuhteissa, mieti tarkkaan millaiset kengät tarvitset. Kenkien vedenpitävyys voi pelastaa päiväsi. Et kuitenkaan vietä maastossa koko päivää, joten maastossa kulkemisen ohella tulet varmasti kävelemään myös kaupunkialueella tai hotellin tiloissa. Ehkä maastoon soveltuvat kenkäsi käyvät myös näihin tarkoituksiin, mutta parempi voisi olla sujauttaa toiset kävelykengät matkalaukkuun ja antaa maastokengillesi levähdystauko sekä tarvittaessa myös aikaa kuivua.

Rieker-kengillä onnistunut lomamatka

Ota matkallesi mukaan rieker kengät moneen menoon. Hyvissä kengissä on avaimet onnistuneisiin lomapäiviin. Löydät varmasti tarvitsemasi ja kukkarollesi sopivat kengät, kun suuntaat ajoissa hyvin varusteltuun kenkäkauppaan tai verkkokauppaan. Ehdit ajaa uudet kengät sisään, kun aloitat kenkien hankkimisen hyvissä ajoin. Valitse ensin tärkeimmät mukaan otettavat kengät matkasi päätarkoituksen mukaan. Jos aiot vaeltaa maastossa, valitse juuri siihen tarkoitukseen tehdyt kengät, jotka ovat kevyet, joustavat ja mukavat jalassa sekä tukevat askeleitasi myös epätasaisessa maastossa. Valitse myös kengät, joiden lesti on riittävän tilava. Silloin jaloillasi on hyvä olla, vaikka käyttäisit useampia sukkia päällekkäin kylmällä ilmalla. Tarvitset varmasti mukaan myös toiset, kaupunkikäyttöön ja majapaikassasi liikkumiseen soveltuvat kengät. Antistress-ominaisuuksilla varustetut kengät tekevät nähtävyyksien katselusta ilon eikä kidutusta. Iskunvaimennuksella varustetut korot ja pohjat säästävät jalkojasi kovilla alustoilla liikkuessasi. Entä iltamenot ja rantaelämä? Muista ottaa myös niihin sopivat kengät. Valitse jalkineet, jotka sopivat mahdollisimman moneen eri tarkoitukseen sekä lomapuvustoosi. Näin matkalaukkusi pysyy kevyenä ja siellä on tilaa myös tuliaisille.

By | 2022-12-22T10:27:10+00:00 tammikuu 5th, 2018|Hotelleihin|Kommentit pois päältä artikkelissa Sopivat kengät lomamatkoille
Avada