Tiedätkö, mikä on maailman vanhin hotelli?

/Tiedätkö, mikä on maailman vanhin hotelli?

 

Kun maailman vanhinta hotellia etsii, löytyy se Japanista. Kyseessä on jo noin 1300 vuoden ajan toiminnassa ollut Nishiyama Onsen Keiunkanin majatalo, jota on pyöritetty peräti 52 sukupolven ajan. Eteläisen Japanin vuoristoisilla seuduilla sijaitsevan Nishiyama Onsen Keiunkanin sanotaan avanneen ovensa jo vuonna 705 eaa., joka tarkoittaa sitä, että hotelli on tarjonnut majoitusta parisataa vuotta ennen kuin Englanti perutettiin ja muutama sata vuotta ennen kuin edes viikingit löysivät ensimmäistä kertaa tiensä Amerikan mantereelle! Ajan mittaan Keiunkanissa on majoittunut jos jonkinmoista matkamiestä aina tunnetuista politiikoista entisaikojen samuraihin. Yksi hotellin vetoneuloista on sen historian ohella kuumien lähteiden keskittymä, joka houkuttelee matkailijoita rentoutumaan ja peseytymään.

Hotellin kunnioitettava ikä on tietenkin huomioitu myös Guinnessin ennätystenkirjassa, jossa se pitää ensimmäistä sijaa. Toiseksi sijoittuu on niin ikään japanilainen majatalo, joka kulkee Hoshi Ryokanin nimellä. Tämä majatalo on vain noin kolmetoista vuotta nuorempi kuin kärkipaikkaa pitävä Nishiyaman majatalo. Nämä kaksi hotellia sijaitsevat toisistaan noin kuuden tunnin ajomatkan päässä, joten alue on hotellimajoituksen suhteen todella perinteikäs.

By | 2017-11-07T10:52:13+00:00 helmikuu 22nd, 2017|Yleinen|Kommentit pois päältä artikkelissa Tiedätkö, mikä on maailman vanhin hotelli?
Avada