Hotellit ja muut majoitusvaihtoehdot ennen ja nyt

/Hotellit ja muut majoitusvaihtoehdot ennen ja nyt

 

Matkailijoille on tarjottu väliaikaista majoitusta kautta aikojen. Jo muinaiset roomalaiset tarjosivat valtakunnassa matkustaville ihmisille majoitusta sekä kylpyläpalveluita ja kuuluisan silkkitien varrella matkalla Turkista Kiinaan saattoi niin ikään löytää sen ajan hotelleja, joissa yön pystyi viettämään kohtuullisen mukavissa puitteissa. Keskiaikana luostarit olivat paikkoja, joissa pyhiinvaeltajat saattoivat levähtää tovin ja sittemmin alkoi syntyä erilaisia hotelleja, majataloja ja kievareita, hostelleja, motelleja ja muita majoitusvaihtoehtoja, joista nykyään voi valita mieleisensä. Matkustustapoja on yhtä paljon kuin on ihmisiäkin riippuen siitä, millaiseksi matkansa haluaa tehdä. Tarjolla onkin siksi mahtavia ja uskomattoman ylellisiä hotelleja ja aivan pelkän tarpeellisen tarjoavia nuorisohostelleja, joissa yövytään dormitorioissa muutamalla eurolla. Tarjolla on myös kaikki ruuat ja juomat sisältäviä all inclusive -rantahotelleja kuin myös pikkuisia maalaisromanttisia majataloja maaseudun rauhassa.

Nykyään matkailijoille on usein tärkeää löytää matkaltaan hotelli, joka on jollain tavalla uusi ja erilainen kuin aiemmat kokemukset. Majoitukselta etsitään ja toivotaan ainutlaatuisuutta. Siinä pitää olla jotain uniikkia, jota ei mistään muualta löydy. Viimeisin trendi ovat erilaiset AirBnB-majoitukset, joissa hotellin korvaa alueella asuvan ihmisen järjestämä asumisratkaisu. Yleensä AirBnB:ssä tarjottavat majoitusratkaisut voivat hyvinkin vastata hotellia puitteiltaan, mutta niiden käyttäjillä on enemmän vapautta. Usein hotelli tuntuu hotellilta, mutta AirBnB tarjoaa enemmän paikallista tuntua, jolloin saa paremman käsityksen siitä, miltä alueella tuntuisi elää vakituisesti.

By | 2017-11-07T10:52:13+00:00 huhtikuu 22nd, 2017|Yleinen|Kommentit pois päältä artikkelissa Hotellit ja muut majoitusvaihtoehdot ennen ja nyt
Avada