Mikä on putiikkihotelli?

/Mikä on putiikkihotelli?

Jokainen on varmaankin joskus kuullut termin putiikkihotelli, jota joskus kuulee kutsuttavan myös nimellä boutique-hotelli. Ei ole olemassa mitään yhtä määritelmää, joka kuvailisi täydellisesti putiikkihotellia. Tämä hotellikategoria on noussut pinnalle vasta viimeisten kymmenen vuoden aikana ja Suomessakin vasta viimeisten vuosien aikana ollaan nähty boutique-hotellien nousua. On kuitenkin tiettyjä sellaisia piirteitä, jotka yhdistävät putiikkihotelleja:

  • Persoonallisuus: Putiikkihotelleissa on yleensä jotain aivan ainutlaatuista. Ne ovat hauskoja ja jollain tapaa erikoisia ja yleensä myös hyvin trendikkäitä. Näistä hotelleista ei jää tusinahotellin mielikuvaa, eivätkä ne muodosta hotelliketjuja. Jotkut hotellit ovat yksityisomistuksessa, kun taas toiset ovat jonkun suuremman hotelliketjun alahaara, joka erikoistuu putiikkihotelleihin.
  • Koko: Putiikkihotellit eivät yleensä ole valtavan suuria, vaan niissä on useimmiten viidestä sataan huonetta. Putiikkihotelleissa vallitsee intiimi ja tiivis tunnelma, joka saa vieraat tuntemaan olevansa vieraita jonkun kodissa sen sijaan, että he olisivat vain hotellin vieraita. Usein putiikkihotelleista löytyy jonkinlainen viihtyisä oleskelutila, jossa vieraille tarjoutuu mahdollisuus tavata myös muita hotellin vieraita halutessaan.
  • Palvelut: Putiikkihotelleissa voi odottaa saavansa todella henkilökohtaista ja omiin tarpeisiin räätälöityä palvelua. Henkilökunta vaivautuu opettelemaan vieraidensa nimet heti ensimmäisenä päivänä. Tarjolla on yleensä ylellisiä palveluita tyynyvalikoimasta monipuolisiin spa-palveluihin.

Jotkut putiikkihotellit viihdyttävät vieraitaan epätavallisilla palveluillaan. Eräskin putiikkihotelli Yhdysvalloissa tarjoaa vieraalle kultakalan huoneeseen, mikäli hänellä on ikävä omaa kotiin jäänyttä lemmikkiään.

By | 2017-11-07T10:52:13+00:00 kesäkuu 12th, 2017|Yleinen|Kommentit pois päältä artikkelissa Mikä on putiikkihotelli?
Avada