Hotellin ja bed and breakfastin välisiä eroja

/Hotellin ja bed and breakfastin välisiä eroja

Itselle mieluisan, viihtyisän ja turvalliselta tuntuvan majoituksen löytäminen on ensiarvoisen tärkeää lomamatkalla tai työmatkalla. Tarjolla on valtava määrä majoitusvaihtoehtoja, joten valitseminen voi tuntua ylettömän haastavalta tehtävältä. Ympäri maailmaa on kuitenkin tarjolla lähes poikkeuksetta sekä hotelleja että bed and breakfast -tyyppisiä majoitusratkaisuja riippumatta siitä, missä päin matkustaa. Hotellit ja majatalot ovatkin kaksi suosituinta majoitusvaihtoehtoa ja keskenään näiden kahden majoitustyypin välillä on vissi ero. Seuraavaksi käydään läpi muutamia keskeisimpiä eroja hotellien ja majatalojen välillä.

Bed and breakfast vai hotelli?

Aivan aluksi majoitusta loman tai muun matkan ajaksi varattaessa on syytä pohtia, millainen hotelli tai majatalo tyydyttää omat tarpeet parhaalla mahdollisella tavalla. Mikäli kiikarissa on jokin tietty hotelli, voiko todella kuvitella majoittuvansa siinä koko matkansa ajan? Majoituksen tulisi olla omalle kukkarolle sopiva ja myös tuntua siltä, että jokainen maksettu hotelliyö on hintansa väärtti.

Millaisia huoneet ovat?

Bed and breakfasteissa on tyypillistä, että osa talon tai rakennuksen huoneista on muutettu majoituskäyttöön. Tällöin tavalliset talon huoneet on tehty vierashuoneiksi, joissa sopii majoittaa matkailijoita. Tästä johtuen samassa B&B:ssä voi hyvin olla keskenään melko erilaisiakin huoneita esimerkiksi sisustuksen, huonekalujen ja vuodevaatteiden suhteen. Yleensä bed and breakfastin valitsevalla vieraalla on vähemmän mahdollisuuksia vaikuttaa siihen, mikä huone hänelle annetaan. Koska nämä majatalot toimivat hyvin pienessä mittakaavassa, saattavat kaikki muut vaihtoehdot olla jo varattuja, jolloin vieraan on tyydyttävä siihen, mitä hänelle annetaan.

Hotelleissa huoneet ovat yleensä selkeästi toistensa kaltaisia tai jopa identtisiä. Huoneiden sisustus on täysin sama. Suuremmissa hotelleissa vierailla saattaa olla mahdollisuus valita itselleen mieluisin huonevaihtoehto. Hotelleissa tyypillisimpiä huoneita ovat perustason huone, hieman parempi korotetun luokan perushuone, sviitti ja hääsviitti.

Kuka omistaa majoituksen?

Useimmiten bed and breakfast -majatalojen omistajia ovat aivan tavalliset paikalliset ihmiset, jotka yleensä asuvat myös itse kyseisessä paikassa. B&B:t ovat usein tavanomaisia koteja, joista osa on tarkoitettu majoituskäyttöön. Hotellit sen sijaan toimivat kaupalliselta pohjalta ja niillä on useimmiten useampia eri omistajia. Suuremmat hotellit voivat koostua useammasta eri sijainnista ja hotelliketjuista isoimmilla voi hyvin olla satoja hotelleja ympäri maailmaa. Bed and breakfasteissa asian laita ei ole näin, vaan useimmiten ne tarjoavat uniikkeja majoitusmahdollisuuksia, joissa omistajan omat mieltymykset ja persoonallisuus loistavat läpi.

Huonepalvelua on saatavilla hotelleissa

Bed and breakfastit eivät yleensä ole paikkoja, joissa huonepalvelua on saatavilla. Saattaa kuitenkin olla, että joissain paikoissa aamiainen tarjoillaan suoraan huoneeseen, mikäli vieras niin toivoo. Hotelleissa huonepalvelu kuuluu lähes jokaisen hotellin valikoimaan riippumatta siitä, onko kyseessä ylellinen luksushotelli vai aivan perustason hotelli. Huonepalvelusta veloitetaan yleensä hotellissa lisäkuluja.

Aamiaistarjoiluissa on eroja

Kuten nimestäkin voi jo päätellä, tarjoillaan bed and breakfasteissa aamiainen maksutta vieraille. Yleensä aamiaismenu on majataloissa varsin suppea ja se saatetaan valmistaa yksilöidysti kullekin vieraalle. Tavanomainen aamiainen bed and breakfastissa koostuu pääruuasta kuten munakkaasta sekä hedelmistä, paahtoleivästä ja tuoremehusta.

Hotellissa aamiainen saattaa joko kuulua tai olla kuulumatta huoneen hintaan, mutta tämä on täysin hotellista riippuvaa. Yleensä hotellissa on tarjolla kattava aamiaismenu, josta löytyy jokaiselle jotakin. Joissain hotelleissa on tarjolla aamiaisella buffet.

By | 2017-11-07T10:51:55+00:00 syyskuu 11th, 2017|Yleinen|Kommentit pois päältä artikkelissa Hotellin ja bed and breakfastin välisiä eroja
Avada